07 Μαρ 2017

#zoumemazi με την IKEA

Από τα πρώτα brainstorming με την ομάδα μας, ξέραμε ακριβώς τι θέλαμε για το MG Food Studio: μια φωτεινή και μεγάλη κουζίνα με νησίδα, μία τραπεζαρία τουλάχιστον 8 ατόμων, ένα coffee station σε vintage στυλ, ένα comfy & cozy σαλόνι που θα δίνει την αίσθηση του σπιτιού στον χώρο μας όπου θα στήναμε την Food Library μας και ένα Walk-in-pantry για τα τρόφιμα, τον εξοπλισμό και τα props μας.

H αρχιτέκτονας Χρυσάνθη Καστάνη και ο Πολιτικός Μηχανικός Χρήστος Καστάνης μας βοήθησαν με τη διαμόρφωση του χώρου και όλες τις εργασίες για την ανακαίνιση του, ενώ η ΙΚΕΑ φρόντισε να γεμίσει τον χώρο μας με τα έπιπλα και τα διακοσμητικά της, υπό την επίβλεψη του Communication and interior design manager, Μαρίνου Αντωνιάδη.

Η Κουζίνα

Η κούζίνα μας αποτελείται από έναν πάγκο σε σχήμα Γ και μία κεντρική νησίδα. Είναι ευρύχωρη, λειτουργική και συνδυάζει το μοντέρνο σουηδικό στυλ με ρουστίκ πινελιές. Ο Μαρίνος, συνδύασε τα λευκά ντουλάπια METOD με τους πάγκους KARLBY από μασίφ ξύλο βελανιδιάς. Στην κεντρική νησίδα τοποθέτησε 3 ψηλά σκαμπό INGOLF από την εξωτερική μεριά και επιλέξαμε εστίες γκαζιού LIVSLAGA για πιο γρήγορο και νόστιμο μαγείρεμα. Όλες οι ηλεκτρικές συσκευές ΙΚΕΑ που επιλέξαμε (ψυγείο KYLIG, 2 φούρνοι TJANLIG και πλυντήριο πιάτων SKINANDE) είναι Α & Α++ κλάσης για μεγάλη εξοικομόμηση ενέργειας ενώ το αγαπημένο στοιχείο της κουζίνας μας είναι ο διπλός κεραμικός νεροχύτης DOMSJO. 

Η Τραπεζαρία

Το μεγάλο μας τραπέζι MOCKELBY έχει διπλή λειτουργία: τις περισσότερες ώρες της ημέρας την χρησιμοποιούμε ως ένα μεγάλο γραφείο και ως meeting room για τις συναντήσεις μας, ενώ πολύ εύκολα μεταμορφώνεται σε τραπέζι φαγητού που μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 10 άτομα. Ο Μαρίνος λαμβάνοντας υπόψη μας αυτές τις ανάγκες μας, διάλεξε τις λευκές καρέκλες IDOLF για τις μεγάλες μεριές του τραπεζιού και στις δύο κορυφές έβαλε δύο λευκές, περιστρεφόμενες και δερμάτινες πολυθρόνες γραφείου SKRUVSTA για να μπορούμε να εργαζόμαστε αναπαυτικά και άνετα. Το τραπέζι και οι καρέκλες, έδεσαν υπέροχα με τις vintage πολυθρόνες στο κέντρο του τραπεζιού.

Το Σαλόνι

O χώρος αναψυχής και χαλάρωσης του MG Food Studio με την Food Library BESTA των 4,5 μέτρων να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο αφού στα ράφια της είναι διαθέσιμα σε κάθε επισκέπτη του στούντιο βιβλία μαγειρικής και γαστρονομικής λογοτεχνίας από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Οι καναπέδες STOCKSUND επιλέχτηκαν σε γκρι χρώμα ενώ η πολυθρόνα STRANDMON σε κίτρινη απόχρωση είναι το ιδανικό σημείο για χαλάρωση μετά από κάθε γύρισμα.

Η Ομάδα του MG Food Studio